Fra et lille værksted til en førende international virksomhed

Newtec A/S er en privatejet familievirksomhed med hoved­sæde i H.C. Andersens fødeby, Odense, i Danmark.

Firmaet blev stiftet af Inge og Gunnar Petersen i 1976. Alle Newtec maskiner blev automatiseret i 1979 og gradvist blev maskinerne tilført mere og mere intelligens.

Siden 1976, er kapaciteten på Newtec maskinerne forbedret fra 20 portioner i minuttet til 120 portioner i minuttet.

Gunnar Petersens vedholdende fokus på kvalitet og innovation har gjort det muligt for Newtec ikke alene at følge den teknologiske markedsudvikling, men også at blive markedsførende og sætte internationale standarder inden for visse segmenter i industrien.

Generationsskifte

I 2006 blev firmaet overdraget til næste generation. Det er lykkedes for Anders Petersen at bibeholde kerneværdierne i Newtec og sætte sit præg på firmaet. Han har bragt sin fars fokus på kvalitet og innovation til et nyt niveau ved at investere i et førsteklasses professionelt internt laboratorie. Her arbejder Newtec ansatte side om side med ph.d.-studerende og specialister fra forskellige universiteter.

Ydermere, etablerede Anders Petersen Newtec Engineering A/S, som i dag specialiserer sig i optiske sorteremaskiner. Firmaet, Qtechnology, der fremstiller industrielle kameraer, blev stiftet i 2007 som et strategisk aktiv for Newtec og som en naturlig udvidelse i tråd med Newtecs kvalitets- og innovationsfilosofi.